Error,
Uw zoekopdracht is niet volledig.

Geef minimaal één optie mee.
Sluiten >
of zoek op
Veelgestelde vragen

Kunt u ook tegels / plavuizen leggen / zetten?


Neen, wij zijn uitsluitend leverancier. Het is doorgaans voordeliger om zelf met een tegelzetter zaken te doen.Tegels over tegels. Moet ik oude tegels verwijderen?


In de meeste gevallen kunt u nieuwe de tegels over bestaande (oude) vloertegels en wandtegels heen plakken. Hiervoor zijn verschillende soorten lijm en voorstrijk (primer) beschikbaar.
Wij kunnen u hierover adviseren.Heeft u ook badkamertegels / douche tegels?


Alle tegels in onze webwinkel zijn ook geschikt voor in de badkamer en douche.Kan ik alle tegels zomaar in een patroon verwerken?


U kunt tegels niet altijd in een vrijblijvend patroon verwerken.

Het is belangrijk te weten dat kleine (toegestane) afwijkingen in de maatvoering dit niet altijd toelaten. Denk hierbij aan patronen als bijvoorbleed visgraat en half-steens. Het half-half verwerken van tegels wordt dan ook afgeraden om het "golven" van de wand of vloer tegen te gaan wat uiteindelijk een minder fraai resultaat geeft. Hierin adviseren we een overlap van maximaal 1/3 van de lengte van de tegel.

 Zijn alle tegels geschikt voor vloerverwarming?


Vrijwel alle tegels die wij aanbieden zijn geschikt voor vloerverwarming. Bij twijfel hierover kunt u contact met ons opnemen. Keramische tegels hebben namelijk de goede eigenschap om warmte op te nemen en lang vast te houden, dus vrijwel alle tegels zijn geschikt. Belangrijker is dat u de juiste tegellijm gebruikt. U dient een tegellijm te gebruiken die geschikt is om op een betonnen vloer met vloerverwarming te lijmen. Een flexibele lijm dus.
Wandverwarming kan ook, we kunnen u hierin adviseren.Kunnen alle tegels buiten verwerkt worden?


Tegenwoordig zijn veel tegels geschikt voor buiten omdat ze vorstvrij zijn. Wij kunnen u adviseren welke hiervoor geschikt zijn.Welke lijm adviseert u bij mijn tegels?
Wij zijn deskundig op het gebied van tegellijmen en hun verwerking. Wij kunnen u hierin adviseren.

Kan ik de tegels doos voor doos uitpakken en verlijmen?


Neen, U dient bij de verwerking tegels uit meerdere pakken door elkaar te verwerken. Hiemee voorkomt u eventuele vlakvorming van bepaalde tinten.Glasmozaiek zit nooit helemaal recht op de matjes. Hoe krijg ik het mooiste resultaat?


Om geen aftekening van de matjes te krijgen kunt u het beste een halfsteens verband aanhouden. Hierdoor bent u beter in staat de aftekening tegen te gaan. Dit kan overigens horizontaal maar ook verticaal. In verband met de toch complexe verwerking adviseren wij voor het mooiste resultaat een vakman met ervaring op het gebied van glasmozaiek. Wilt u het toch zelf proberen zorg dan voor een super vlakke ondergrond. Oneffenheden zijn snel zichtbaar.Wat voor een lijm kan ik het beste gebruiken voor glasmozaiek?


Wij adviseren een witte lijm te gebruiken. Poederlijm en pastalijm zijn mogelijk. Pasta heeft als nadeel dat het slecht droogt onder glas, wij kunnen u hierin het juiste adviseren.Ik heb transparant glasmozaiek verwerkt en nu zie ik enkele strepen achter het glas. Weet u wat dit is?


Transparant glasmozaiek is het beste te verlijmen met de vlakke kant van de lijmspaan. Indien u de gekartelde kant gebruikt kunt u inderdaad streepvorming achter de tegel waarnemen.Ik wil graag vloertegels op de wand verwerken. Kan dit ? Zo ja,  welke lijm moet ik gebruiken.?


Het is geen enkel probleem om vloertegels tegen de wand te verwerken. In verband met de geringe zuiging van de tegel adviseren wij een poederlijm. Pasta droogt namelijk slecht. In verband met het zwaardere gewicht van de tegel een poederlijm met hoge kleefkracht. Bijvoorbeeld Schonox SLK (zie shop)Er zitten allemaal ribbeltjes op mijn glasmozaiek en lijkt totaal niet op de foto op de website. Hoe kan dit?


Glasmozaiek wordt geleverd op net of papier. Glasmozaiek op papier is ook geschikt voor verwerking in zwembaden. Het papier zit op de voorzijde van het mozaiek geplakt. u kijkt dus op de achterzijde van het glasmozaiek. Het papier is na het verlijmen van het glasmozaiek eenvoudig te verwijderen met warm water.Rubrieken
Onderwerpen:
Shop
Tegel eigenschappen
Begrippen
Tegelmerken
Bezorgen/afhalen
Verwerking
Garantie
Visie en doelstelling
Website requirements
Monstertegels
Warmup electrische verwarming


Kunt u uw vraag niet vinden?
Neem dan contact met ons op.