Error,
Uw zoekopdracht is niet volledig.

Geef minimaal één optie mee.
Sluiten >
of zoek op
Veelgestelde vragen
Tinten
Elke partij tegels krijgt een eigen tintnummer. Omdat het keramische producten betreft zit hier altijd een klein verschil in. Bij bijbestellingen dient u ook altijd hetzelfde tintnummer te verkrijgen. Tintverschil is nimmer een reden tot reclamatie tussen verschillende partijen.

Tinten
Een monstertegel zal vrijwel altijd iets afwijken van de definitieve te ontvangen partij tegels. Dit komt omdat deze monstertegels bijna altijd uit een andere productie komen.

Caliber


Een tegel krijgt bij de productie ook een Caliber mee. Elke productie kan tot 8 Calibers voortbrengen. Dit is een tolerantie in de maatvoering van de tegel. Bij het combineren van diverse maten dient hier zeker op gelet te worden. Een tegel met de bestelmaat 60x60cm kan 59,8x59,8 in werkelijkheid zijn.Bol


Hoe groter een tegel wordt, hoe lastiger het is om een kaarsrechte tegel te produceren. M.a.w. een tegel trekt krom. Op moment dat dit minimaal is en de tegel staat bol (de hoeken staan lager dan het midden van de tegel) dan is ook dit inherent aan het productieproces en dat is dan ook geen reden tot reclamatie. Overigens is de Europese richtlijn hiervoor 0,5% van de lengterichting (diagonaal) bij 1e keus.
Dat is bij 30cm 1,5mm.
Verwerking in een halfsteens verband raden wij dan ook sterk af, omdat dit de bolling accentueert. Kies maximaal voor een 1/3 verband.
Bij twijfel over de vlakheid, de tegels nooit verwerken en om advies vragen.Hol
Hoe groter een tegel wordt, hoe lastiger het is om een kaarsrechte tegel te produceren. M.a.w. een tegel trekt krom. Als een tegel hol staat (de hoeken staan hoger dan het midden van de tegel) dient u gelijk te stoppen met verwerken en Tegelconcurrent.nl om raad te vragen. Tegelconcurrent.nl zal dan beoordelen hoe te handelen.

Rubrieken
Onderwerpen:
Shop
Tegel eigenschappen
Begrippen
Tegelmerken
Bezorgen/afhalen
Verwerking
Garantie
Visie en doelstelling
Website requirements
Monstertegels
Warmup electrische verwarming


Kunt u uw vraag niet vinden?
Neem dan contact met ons op.